Hundpromenad bland gamla spännande saker

Det fanns ett litet hål i planket, där kröp vi in. Innanför stod den här vackra skapelsen. Men tyvärr blir den inte annat än drömmar och planerande då den var full av mögel och rötskador i väggarna och taket. Sorgligt!

Hejdå Yxtaholm.

Nu är det slut på bildbomben från Yxtaholm, för igår eftermiddag anlände jag och Firouzeh till Bodarna där vi ska tillbringa åtminstone ett par veckor framöver. Mysigt för Efla att gå här hemma med släkten ett tag, och förhoppningsvis hinner vi träna och tagga lite inför SM nu ett tag. Det är trots allt bara 30 dagar kvar... :)

Min fina Firouzeh :)

Yxtaholm

Jojo och Izah

Jojo och Miramis är bröllopsfina.

Jag tömkör Izah

Gioconda

Mera Yxta!

Uteritt

En bröllopspyntad Gioconda

Mys med den relativt nykläckta fölisen.

Ridlägeravslutning, Jojo och Miramis.

Cowboy-Isac och Rocky

Jag och 3-årshingsten Impromptu.

Yxtaholm-bilder

Det är inte lätt att hinna med att fota något när man jobbar hela dagarna, men då och då hinner man med att knäppa något kort i alla fall, så jag tänkte att jag slänger upp några.
Isac och Bullen i sin tuppkam på ridlägeravslutningen.

Fölis!

Izah och Jabbah, två av ungstona, uppbundna inne i stallet.

Full fart på Jojo och Miramis!

Firouzeh och Farza.

Träningstankar.

Något som man gång på gång kommer tillbaka till när man håller på med unghästar är att man måste mentalt närvara när man tränar dem. Man måste hela tiden vara i nuet och lyssna på hästen. Det är så lätt att bara fokusera på vad man vill ha uträttat och försöka forcera så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Det kan fungera i endel fall, åtminstone ett tag, men för det mesta blir det bara fel. Det effektivaste sättet att träna en unghäst är att lära den rätt saker och i rätt ordning. Det är inte alldeles lätt, det kräver att man närvarar i situationen, men det är också det som gör det så intressant och roligt att träna unghästar!
Det är så jäkla många gånger som jag har varit frustrerad över att hästarna inte förstår något och sedan fått en aha-upplevelse och insett att jag missat eller slarvat med något i grunden. Det låter lite klyshigt, men de bästa lärarna är verkligen hästarna! Genom att vara lyhörd och lyssna till dem lär man sig massor!

Första uppsittningen med sadel på 3åriga stoet Izah.

Längtan



Ta oss till luften igen. Till rymden. Till där man kan uppfatta horisonten. Till där vinden sveper budskap över slätten och där gräset svajar så långt ögat kan nå. Till där himmelen möter marken. Där man kan andas. Där friheten är!




.

Late that night in the rain...




6-årsdagen

Tänk att min lilla smaragd fyller 6 år idag! Det känns som alldeles nyss som jag gick och väntade på att hon skulle födas och sov i stallet flera veckor i förväg. Men nu är min lilla unghäst snart stor på riktigt. Det känns lite konstigt. Men också kul.
Valde ut lite gamla bilder att slänga upp, svårt som tusan då det finns många fler, men här kommer några i alla fall.:)
Grattis på födelsedagen Firouzeh! Du är det bästa och finaste jag vet!

Sommaren 05, en sömnig baby-Firouzeh

Firouzeh och systern Amirah, ett halvår gamla.

Sötnosen Efla 1,5år

Vintern 07

Sommaren 07, Firouzeh 2 år

Promenad i vår fina skog på Bodarna -07.

Sommar!

Sol, bad, hängmattemys, smultron och Anton. Helgen har varit den bästa på länge!


En gammal dröm har vaknat...

Lite då och då nojjar jag för att jag inte riktigt vet var eller hur jag och Firouzeh bor/ska bo nu efter sommaren. Det känns inte som om jag vill knyta mig för hårt till någon speciell plats just nu, men jag har ändå behov av något eget litet krypin där det kan få vara batik på lakanen, ryktborstar i hallen och symaskinen framme på köksbordet utan att någon ska klaga på det. Och allra viktigast: världens finaste Firouzeh ska beta utanför fönstret!
Min nojja har dock börjat omvandlas till pirrighet; ikväll började jag nämligen jakten på en egen liten cirkusvagn åt oss! Så håll alla tummar och tår nu för att vi ska hitta ett rullande litet underverk att börja spika i och måla på... :)

inspiration @ google

Danmark

Här kommer som utlovat lite bilder från Danmark. Jag har jobbat massor och inte haft tid att ens kolla igenom bilderna förrän nu så det blir några som hastigast. Det var heller inte lätt att hinna med att fota när vi var där eftersom det var så mycket annat att göra, speciellt under själva mästerskapet då jag och Tommy groomade. Mycket av mitt jobb där nere var att promenera med och beta med Lappen (förutom att hålla koll på alla grejor, fodra, mocka, linda ben, grooma, osv) och det var otroligt vackert landskap vi vandrade omkring i. Man såg långt bort, vi var precis vid havet och allt var grönt och vackert. De små byarna som låg ikring var väldigt pittoreska och husen var i gammeldags stil och liknade sagohus! Jag blev lite sugen på att flytta dit, men det kanske berodde på att det i mångt och mycket liknar Skåne vilket jag saknar otroligt mycket!

Jag och Papperslappen på promenad :)

På väg till starten i soluppgången kl 04:54

Start!

Ella och Lapzsus ute på banan.

Fina Lappen efter målgång.

Disig och vacker morgonpromenad "dagen efter".

Lapzsus (i sin sverigemundering).